Presenteras i samarbete med FilmSmak.se

Hon blir värd för Europe Music Awards
2008-10-14
Tack vare mega hitten "I kissed A girl" är Kate Perry en av årets hetaste färskingar.

Hon är själv nominerad i hela två kategorier inför Europe Music Awards som hålls den 6e november i Liverpool.

Förutom att stjärnan är nominerad är det nu också ett faktum att hon tar på sig rollen som årets MTV VÄRD!

Grattis
Källa: http://
"Bra PR för svensk bilsport"
2008-10-11
"Rallybrudar" viktigare än många av oss tror


Under fredagen hade den svenska komedin "Rallybrudar", med bland annat Eva Röse, biopremiär. Underhållande komedi, enligt de flesta - men för den svenska bilsportbranschen är filmen väldigt viktig.
- Finfin PR för bilsport, skriver Svenska Bilsportförbundet på sin hemsida.
- Otroligt bra för oss, säger en insatt person på samma webbplats.

På utsidan svensk, medelmåttig underhållning med Eva Röse som halvrolig, kvinnlig rallyförare- Men bakom all "normal" publicitet diskuteras bioaktuella "Rallybrudar" inom den svenska bilsportsbranschen. På Svenska Bilsportförbundets hemsida skriver man att filmen innebär "finfin PR" - och en bilintresserad, insatt person säger till samma sida att den är "otroligt bra" för svensk bilsport.
- Den som gillar gamla rallybilar och tillhörande utrustning från 1960-talet får sitt lystmäte i "Rallybrudar", passar bilsportförbundet även på att meddela.
"Rallybrudar" är kanske på så sätt viktigare än vad vi tror, i alla fall vad vi i redaktionen fram tills nu trott.

Även på andra håll märks det att "Rallybrudar" är en mycket intressant film för den genuint motorintresserade. Exempelvis har man på Allt om Motors webbplats valt att recensera filmen.

"Rallybrudar" visas på ett sjuttiotal dukar runt om i landet, för tillfället. Över lag har den hittils fått ganska svala betyg för den svenska kritikerkåren. På filmtidningen FLM:s Internetblogg valde man till och med att kalla filmen för kass.


"Låt den rätte" fick nytt pris
2008-10-11
...och anses därmed vara bäst i Europa
Tomas Alfredsons "Låt den rätte komma in" har vunnit ännu ett pris, vilket gör oss i redaktionen väldigt glada och hoppfulla inför den svenska premiären senare i oktober!
När utmärkelsen Méliès d"Or delades ut på torsdagskvällen vid filmfestivalen i spanska Sitges var det filmatiseringen av John Ajvide Lindqvists bok som plockade hem statyetten.

Därmed kan "Låt den rätte komma in" kalla sig Best European Fantastic Film, då utmärkelsen är ett samlingspris för ett antal europeiska filmfestivaler, däribland Fantastisk Filmfestival i Lund, skriver bland annat nyhetsbyrån TT och morgontidningen Dagens Nyheters nätupplaga under fredagen.

Bland filmerna som Alfredson tävlade mot fanns den spanska succéskräckisen "Barnhemmet" och danske Ole Bornedals "Min fröken är en utomjording".

"Låt den rätte komma in" har tidigare i år bland annat vunnit de främsta priserna vid Göteborgs filmfestival och Tribecafestivalen i New York. Filmen har svensk biopremiär den 24 oktober.


Moore hotar svensk fildelningssajt
2008-10-05
Dokumentärfilmare till attack!
Den världsberömde dokumentärfilmaren Michael Moore lever inte som han lär. I alla fall i ett avseende: När han släppte nya filmen "Slacker Uprising" var han tydlig med att inte bara filmen skulle vara gratis, utan att han även ville att alla skulle sprida den, skicka den, bränna den och dela med sig av den till alla. Den enda regeln var att detta endast skulle gälla boende i USA och Kanada, skriver Nyheter24 på sin webbplats.

Det är den enorma piratbloggen Torrentfreak.com som rapporterar om fallet där dokumentärmakaren Michael Moore går till attack mot svensk fildelningssajt. Hans senaste film "Slacker Uprising" var tänkt att kunna spridas gratis till alla - inom USA och Kanada.
Det var bara en tidsfråga innan hans advokater skulle tvingas gripa in. Möjligheten att ladda ner filmen via klienten Bittorrent försvårande oerhört den möjlighet Moore försökte upprätthålla, nämligen att stänga ute icke-amerikaner.

Inom kort fanns möjligheten att ladda ner filmen på svenska The Pirate Bay - och nu har advokater som företräder det bolag som innehar rättigheterna till filmen i ett brev från den 25 september krävt att svenska BTJunkie ska ta bort sin torrentlänk, enligt uppgifter från tidigare nämnda Torrentfreak.com. (Länk till nyhetsnotis på TF.)
- De gjorde dock ett nybörjarmisstag när de skickade brevet istället till EasyDNS, som hanterar BTJunkie:s domän, skriver Nyheter24.se.
EasyDNS är precis som BTJunkie baserade utanför USA, och lyder inte under amerikansk lagstiftning, vilket Moores advokater uppenbarligen inte har koll på.

Och EasyDNS har heller ingen makt att kunna ta bort torrenten, även om företaget skulle vilja det.
Vi önskar Moore fortsatt lycka till och ser fram emot att rapportera mer kring kontroversen. Onekligen är det ju underhållande, oavsett var man förhåller sig inom frågan kring illegal nedladdning.


Filmtidning anordnar festival
2008-10-05
På lördag. I Stockholm.
Under det senaste året har det svenska filmmagasinet FLM gått från klarhet till klarhet och hyllats enormt i all möjlig media. Nu släpps deras fjärde nummer - och på lördag arrangerar redaktionen sin egen filmfestival.
– Vi har alltid velat göra mer än bara en tidning. Nu får vi chansen att visa några av filmerna som vi skriver om, säger redaktören Jonas Holmberg till Dagens Nyheters Fredrik Stage.

På lördag är det kanelbullens dag.
Men också dags för filmfestival i Stockholm - anordnat av det framgångsrika filmmagasinet FLM. Detta rapporterar DN:s På Stan-tjänst idag. Tidningen har hyllats i all tänkbar media under det senaste året, och i samband med att deras fjärde nummer nu går i tryck drar alltså deras helt egna filmfestival igång.
– Vi har alltid velat göra mer än bara en tidning, säger redaktören Jonas Holmberg till PaStan.nu, och fortsätter:
– Nu får vi chansen att visa några av filmerna som vi skriver om.

Det hela infaller alltså den fjärde oktober. Platsen är Klarabiografen på Kulturhuset.
– Vi visar några av de filmer som vi skriver om i vårt nya nummer. Alltsammans avrundas med fest i Teaterbaren och spelning med Differnet, skriver ledningen på FLM:s sajt.
Under följande länk kan biljetter till föreställningar under festivalen bokas.
Mer info om festivalen och dess filmer finner ni här.

(Och att festivalen är under kanelbullens dag är enligt redaktör Holmberg enbart en slump.)