Presenteras i samarbete med FilmSmak.se

TV-serien blir film
2007-12-10
Den erkänt populära TV-serien ”Sex and the City”, vilken handlar om fyra kvinnor som bor i Manhattan, New York, ska bli långfilm. Filmbolaget New Line Cinema distribuerar och Michael Patrick King (som står bakom en mängd avsnitt av serien) regisserar. Medverkar gör som vanligt bland andra Sarah Jessica Parker.
Nu har filmens officiella trailer publicerats på webben.

Den populära och globalt välkända TV-serien ”Sex and the City” ska bli långfilm. Filmen, som beräknas komma den 30 maj 2008, handlar liksom TV-serien om fyra kvinnor bosatta i New York, USA. Filmbolaget New Line Cinema (som måhända är mest kända får ”Sagan om Ringen”-trilogin) svarar för distributionen, och Michael Patrick King (som står bakom avsnitt i diverse TV-serier – däribland just ”Sex and the City”) svarar för regin. Medverkar gör bland annat Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Chris Noth och Jennifer Hudson.Trailer för Semi-Pro
2007-12-10
Will Ferrell är aktuell med en ny komedi på temat sport. Sist såg vi honom i Blades of Glory där han spelade konståkare.
Denna gång spelar han Jackie Moon, ägaren till ett värdelöst basketlag som inte vunnit en enda match. För att styra upp laget anlitar dom Monix (Woody Harrelson).

Svensk biopremiär är den 13 Juni 2008 och under tiden får vi nöja oss med trailern som släpptes i dagarna.Slutlig "Arn"-trailer här
2007-12-06
Det har varit mycket snack fram och tillbaka om den nya, sista trailern till storfilmen "Arn - Tempelriddaren". SF har skjutit upp sin egen deadline i över en månad. Sen dök trailern upp på den norska dagstidningen VG:s hemsida.
Nu är trailern äntligen här - i slutlig, komplett, fullständig version, med godkänd ljud- och bildkvalitet.

Det har pågått mycket diskussion om den svenska storfilmen "Arn - Tempelriddaren" (biopremiär 25 december 2007): Svensk Filmindustri, som står bakom film, har nämligen skjutit upp sin egen deadline i över en månad. Från början sade beskedet att den sista, kompletta och fullständiga trailern skulle dyka upp på Internet i månadsskiftet oktober/november.

Därefter dök trailern, omkring månadsskiftet november/december, upp på den norska dagstidningen VG:s hemsida - samt på videosajten YouTube. Bild- och ljudkvalitet var dålig, och faktum är att det visat sig att denna version av trailern inte heller var helt färdigredigerad; ljud- och videoklipp har lagts om, adderats och tagits bort inför den nya, slutliga trailern...

Nu - den 5 december, med ungefär tre veckor kvar till premiären - dyker trailern, äntligen, upp på SF Bios hemsida. Äntligen kan vi skåda den slutliga versionen av den sista trailern till "Arn", med relativt bra ljud- och bildkvalitet. Nu är trailern färdigredigerad, och ljudklipp, videoklipp och musik har lagts om, adderats och tagits bort.

Nedan kan du se den slutliga versionen av den sista trailern.

"Arn - Tempelriddaren" har biopremiär över hela landet den 25 december 2007. Uppföljaren, "Arn - Riket vid vägens slut", har biopremiär hösten 2008.


Trailer för Narnia - Prince Caspian ute
2007-12-06
Idag släpptes trailern för den nya Narnia-filmen The Chronicles of Narnia: Prince Caspian.
Den nya filmen handlar om barnen som återvänder till Narnia ett år efter sitt senaste besök, men vad som känns som ett år för dem är 1300 år i Narnia och saker och ting har ändrat till det värre.


Årets julkalender hoppfull
2007-12-05
December är här, och i samband med det årets julkalender. I år visar Sveriges Television ”En riktig jul”, som handlar om Mila vars absoluta dröm är att få en äkta, klassisk julafton, precis som det alltid har varit, utan nyinflyttade grannar på besök. Och: Då önskelistan landar hos Tomten på Nordpolen tilldelas tomtenissen Elfrid uppgiften att uppfylla Milas ända önskan. Äventyret kan börja.

"Allrams Höjdarpaket" – julkalendern 2004.

"En riktig jul" – årets julkalender i SVT.

December månad är här. Julkalendern är således också här; årets måhända absolut viktigaste produktion hos Sveriges Television. För vad är julen utan julkalendern? Alla som haft en barndom vet hur stor roll följetången spelar. En dålig julkalender kan medföra en dålig jul; på samma sätt kan en riktigt bra sådan innebära en oförglömlig juletid.
Efter ett par år av svacka – med ”Håkan Bråkan” 2003, ”Allrams Höjdarpaket” 2004 och ”En decemberdröm” 2005 – visade public service på nytt vad en riktig jul innebär, med ”Lasse-Majas Detektivbyrå” i fjol. Och i år, för att på nytt visa vad en riktig jul innebär – har man valt att döpa serien till just ”En riktig jul”.

En riktig jul, precis så som det alltid har varit. Det är det enda flickan Mila vill ha i julklapp. En nyinflyttad granne (”Klas As”) – som Milas mamma väldigt gärna vill bjuda in till julaftonskvällen – får bara inte förstöra traditionen! Då Milas korta men inte desto mindre svåruppfyllda önskelista landar hos Tomten på Nordpolen får ingen mindre än nissen Elfrid uppdraget att ta sig till människorna och rädda Milas jul.

Årets julkalender håller efter hittills tre avsnitt fortfarande på att inrätta sig, men nog ser det lovande ut. Trivsamma, angenäma, ”juliga” miljöer; godkända eller i själva verket bra skådespelarinsatser; gemytligt manus… Det är knivigt att leva sig in i barnasinnet på nytt, men jag är säker på att jag inte är ensam om att tro att julkalendern i SVT 2007 har potential att bli en klassiker inom genren.

Den lata tomtenissen Elfrid är en effektiv karaktär: Rolig (slö, snorkig, barnslig vuxen), spännande (från Nordpolen, det säger väl allt) men samtidigt avgörande (det är ju trots allt hon som tilldelats uppgiften att ge Mila en riktig jul).

Det återstår att se hur följetången utvecklar sig. För Er som inte vill bänka Er framför Bolibompa klockan 18, men som kanske ändå vill se något avsnitt, finns det rekommenderade alternativet att kika in på SVT.se och klicka sig fram till SVT Play, där serien finns att följa i högupplöst kvalitet.

God jul!