Presenteras i samarbete med FilmSmak.se

Jackan från Tillbaka Till Framtiden II till salu
2008-11-02
Vi har tidigare berättat om bilen från Tillbaka till framtiden filmerna. Nu är Marty McFly’s (Michael J. Fox) jacka ute på auktion på eBay så du kan nu placera dina bud på denna futuristiska jacka som Marty McFly bar. Tyvärr är det inte den jackan som sågs i filmen utan en detaljerad kopia. Jag behöver förmodligen inte nämna att autostorlek anpassning och torkningsläge är funktioner som inte ingår.
Och om du lyckas vinna auktionen, kom ihåg att dra ur fickorna på byxorna när du bär den. Eftersom alla i framtiden bär sina byxor ut och ;)
Papporna Hammar & Wikingsson
2008-10-27
Säsongspremiären av Boston Tea Party är en trip down memory lane när Filip och Fredrik diskuterar det som förenar oss alla - Uppväxten. För vi har alla en gång vuxit upp.

Filip och Fredriks törst efter kunskap fortsätter när de skapar svensk tv-historia i säsongspremiären av Boston Tea Party som handlar om allas vår uppväxt. Varför går det till exempel åt helvete för alla som är ballast i åttan? När är uppväxten formellt över? Och hur många gånger kan man säga kuk i ett svensk tv-program? Ja, det sistnämnda kanske inte har så mycket med uppväxten att göra. Men som vanligt får allt sin förklaring i Boston Tea Party.

Min pappa spöar din pappa
Filip och Fredrik har gjort det mesta tillsammans, förutom att växa upp. Därför har de aldrig kunnat ta reda på klassikern vems pappa som spöar vem. Men nu är väntan äntligen över när världsmästaren i kampsporten K1 Jörgen Kruth tar sig an pappa Lars Hammar och pappa Peter Wikingsson för en fight i ringen som slutar i blodsutgjutelse.

En dag på dagis
En stor del av uppväxten tillbringas på dagis. Filip reser tillbaka i tiden till sin hemstad Köping för att återuppleva hur det var att gå på dagiset Solrosen som 5-åring. Men för att han inte ska känna sig ensam följer Fredrik med och berättar en saga om Magnus Hedman inför en ung, men hänförd publik.

Boston Tea Party skapar svensk tv-historia
I förra säsongen fick Fredrik testa sitt dåliga ansiktsminne. När man stod i duschen efter gympan i skolan var det däremot inte kompisarnas ansikten man kanske kollade på först och främst. Den här säsongen ska Filip därför försöka känna igen tre av sina gamla klasskompisars kukar i ett redan historiskt tv-inslag.
Persbrandt fortsätter i Norge
2008-10-23

Medverkar i satsningen "Bastö"
Efter en enorm framgång i vårt kära grannland Norge i och med den nordiska samproduktionen ”Kautokeino – Upproret” fortsätter nu Sveriges kanske mest populära skådespelare Mikael Persbrandt sin karriär just där, enligt tidningen Expressen under onsdagen. Den nya filmen heter ”Bastö” och planeras gå i produktion under 2009.

Skräckens ö, ”Bastö”, var en fostringsanstalt för vanartiga pojkar. Manuset baseras på sanningsenlig fakta och utspelar sig i början av 1900-talet, skriver Expressen.
Regissören Marius Holst uppges ha längtat efter att få göra filmen i åtminstone tio år. Och när det väl blir dags (inspelningen infaller nästa år) ska svenskstjärnan Mikael Persbrandt medverka.

Persbrandt har redan gjort succé i Norge i och med sin medverkan i bioaktuella ”Kautokeino – Upproret”. Tillsammans med norske Kristoffer Joner är han Nordens bästa skådespelare idag, i enlighet med regissör Holsts uppfattning, skriver ovannämnd kvällstidning.

Och vad gäller filmen i sig och det resultat som väntar kan det tänkas bli mycket, mycket bra. Persbrandt och Holst har jobbat tillsammans förut (”Gryningsland”, 2001) – bara det är ett gott tecken.
Premiären är långt ifrån fastställd, men du kan lita på att vi här i redaktionen kommer att ha fortsatt koll på ”Bastö”."Footloose" nästa för Zac?
2008-10-19
"Jag hoppas verkligen att vi kan få allt att gå ihop"


Zac Efron (till höger) i "Hairspray". © 2007 New Line Cinema


Kan sockersöta Zac Efron sjunga "Footloose" lika bra som Kevin Bacon och Måns Zelmerlöw? "High Scool Musical"-regissören Kenny Ortega är på G med en filmatisering av 80-talsmusikalen - och nu uttalar han sig positivt kring en eventuell medverkan från Zacs håll, rapporterar Kanal 5.

Så sent som här om dagen kunde vi på Filmfrossa.se skriva om hur världsstjärnan och Hollywoodskådespelaren Zac Efron meddelat att han inte vill veta av några fler "High School Musical"-filmer. (Tre får således räcka, vilket vi i redaktionen låter väldigt, väldigt rimligt.) Nu ser det ut som om musikalen "Footloose" kan komma att bli aktuell, istället. "High Scool Musical"-regissören Kenny Ortega är nämligen på G med en filmatisering 80-talsmusikalen - och vem skulle passa bättre i huvudrollen än Zac?
- Jag tror att Zac skulle vara en perfekt kandidat till rollen, säger Ortega till BBC. Han är dynamisk, begåvad och precis i den rätta åldern. Jag kan inte komma på någon som skulle passa bättre.

Zac utalar sig försiktigt men ser positivt på den nya musikalen.
- Det ser ut att bli en "Footloose"-film och jag hoppas verkligen att vi kan få allt att gå ihop, säger han till Hollyscoop enligt Kanal 5:s hemsida.


Dolph har mjuknat
2008-10-17
Hårdingen visade känslor - i radio
I Hollywood har han blivit känd som en hårding. Men när han medverkade i svensk radio förvandlades han till en mjuking. Det var i det klassiska radioprogrammet "Sommar i P1" som han visade upp sitt nya jag för första gången.
- Jag har hållit emot så många år, säger han enligt Dagens PS.

Hårdingarnas hårding: Svensken Dolph Lundgren. Känd i Hollywood som "tuffas av dem alla" - men i svensk radio mjuknade han plötsligt till.
Det var i det klassiska radioprogrammet "Sommar i P1" som den tuffe actionhjälten visade upp sitt nya jag för första gången.
"Där berättade han bland annat om hur hans egen pappa misshandlade honom och beskriver radioprogrammet som ett viktigt ögonblick", skriver Dagens PS.
- Jag insåg att det var okej att inte alltid vara stark, att det är tillåtet att vara svag och känslosam, berättade han i SVT-programmet "Robins" enligt kvällstidningen Aftonbladet.

Han berättar att hans nyvunna känsloregister gjort att han lättare kan spela känslosam på film.
- Jag blev rörd när jag förstod att jag hade gått alla de här åren och hållit emot, nu slipper jag göra det mer, berättar han enligt Aftonbladet.

Rörande, inte sant...?
Faktum är att vi i redaktionen inte vet hur seriöst man ska ta på saken, men visst är det kul att Lundgren visat en ny sida.