Presenteras i samarbete med FilmSmak.se

Andy Serkis i Tintin
2007-12-18
Skådespelaren Andy Serkis har skrivit på ett kontrakt om en roll i den kommande Tintin trilogin. Det är oklart vilken karaktär Andy kommer att spela så det får lämnas åt fantasin tills vidare. Vid skapandet av filmen kommer man använda en liknande teknologi som när Beowulf gjordes, det vill säga att man fäster sensorer över kroppen på skådespelaren som sedan används för att läsa av rörelser.
Den färdiga filmen kommer att vara 3D-animerad och inspelning påbörjas i september 2008.
Tio bästa filmerna 2007 enligt AFI
2007-12-17
Den amerikanska motsvarigheten till SFI, American Film Institute (AFI) har utsett de tio bästa filmerna för 2007. Vi har listan:

• Before the Devil Knows You’re Dead
• The Diving Bell and the Butterfly
• Into the Wild
• Juno
• Knocked Up
• Michael Clayton
• No Country for Old Men
• Ratatouille
• The Savages
• There Will Be Blood

Någon som håller med?
Nya Jackass-filmen har premiär gratis via nätet
2007-12-13
När jag för någon månad sedan rapporterade om en ny Jackass film på gång och dissade den typen av humor som förlegad kom det en hel del bitska kommentarer som inte delade min åsikt så uppenbarligen finns ett intresse.

Så då kan alla ni Jackass älskare jubla nu, för Paramount och MTV har beslutat att släppa filmen på nätet i strömmande format under en veckas tid med start den 19 december. Den kommer därefter att släppas på DVD.

jackassworld.com är sajten som filmen kommer finnas tillgänglig på.
80-tals serien A-Team till vita duken
2007-12-13
Det har ryktats ett tag om att 80-tals serien The A-Team skulle bli film, men det har hittils bara varit ett rykte. Nu har i alla fall regissören John Singleton (Shaft, 2 Fast 2 Furious, Four Brothers) tecknat ett avtal med 20th Century Fox på en filmatisering.

Om det finns någon där ute som inte känner till serien så handlar den om fyra vietnamveteraner, på flykt undan militärpolisen efter att ha falskeligen ha dömts för ett bankrån i Vietnam. De har nu gått under jorden i Los Angeles, och hjälper folk som råkat illa ut och som på olika sätt lyckats få kontakt med den underjordiska gruppen.
Trailer till ”Speed Racer”
2007-12-11
Bröderna Wachowski – som står bakom ”Matrix”-trilogin och ”V för Vendetta” – är tillbaka! Deras nya film ”Speed Racer” beräknas ha biopremiär i maj 2008. Under förra veckan dök en hel del material kring filmen upp på nätet, bland annat nya bilder ur filmen samt en trailer via WorstPreviews. Vi kan konstatera att vi har ett fantastiskt färgspel att se fram emot, vars scenografi saknar like.

Bröderna Wachowski – som står bakom ”Matrix”-trilogin och ”V för Vendetta” – är tillbaka! Deras nya film ”Speed Racer” beräknas ha biopremiär i maj 2008. Historien är baserad på den japanska animeserien "Speed Racer" som började som en mangaserie och sedan blev en enormt populär animerad TV-serie. Det hela kretsar kring racerföraren Speed som med hjälp av sin racerbil hamnar i olika spännande händelser i jakten på ära och vinster. Racer X är en av de regelbundna motståndarna, som spelas av ”Lost”-stjärnan Matthew Fox.

Under förra veckan dök en hel del material kring filmen upp på nätet, bland annat nya bilder ur filmen samt en trailer via WorstPreviews (trailer går även att se nedan, dock med dålig upplösning). 8 bilder finns att se här, via USA Today.
Av trailern att döma kan vi konstatera att vi har ett fantastiskt färgspel att se fram emot, vars scenografi saknar like. Serieandan är hundraprocentig. Se trailern.