Presenteras i samarbete med FilmSmak.se

Oj oj oj här går det fort - det gäller att smida medan medieintresset är hett
2008-12-29


Läste att Bonde söker fru - Magnus ska gifta sig med Emma i januari och allt ska visas i TV.

De drar inte ut på tiden. Det gäller ju att smida medan mediaintresset fortfarande är hett. Ingen tid för eftertanke och för att låta det rosa skimret lägga sig.
Fast varför ska de? Folk gifter sig ju jämt utan att tänka särskilt mycket. Folk skiljer ju sig jämt med dessutom.

Jag låter kanske sarkastisk men det är inte (helt) min mening. Jag är glad för deras skull och jag hoppas och tror att de kommer att bli väldigt lyckliga. Men ibland när folk springer in i något sådant här får jag känslan av att de är rädda för vad som ska ske om de väntar, om de börjar med en långsam promenad.
Fast i detta fallet gissar jag att påhejningarna från TV4 producenterna är det som får dem att öka takten mest.
Smokin' Aces
2008-12-28


Smokin" Aces handlar om Las Vegas trollkarlen Buddy Israel (Jeremy Piven) som arbetat tillsammans med maffian och nu bestämt sig för att vittna mot dem. Detta gör att det ges 1000 000 dollar till den som dödar Israel, vilket får ett helt gäng med galna lönnmördare att ge sig ut efter honom.

Denna film börjar med en mängd information. Både i skriven text och från de många olika karaktärerna själva. När detta sker i filmer blir jag alltid lika snurrig. Massor av information som slängs mot mig med en gång gör att jag upplever allt som väldigt rörigt. Vem är vem? Vem ska göra vad och varför?

En del av castingen borde också ha gjorts annorlunda. Ben Affleck är med och han gör det inget bra. Det tar mig två tredjedelar av filmen innan jag kan ta Jeremy Piven, som jag tidigare endast sett i komedier, på något som helst allvar. Alicia Keys som också är med får mig att tänka på Alicia Keys och hur hon sitter och spelar piano.
Andra skådespelare som Ryan Reynolds, Donald Carruthers och Stanley Locke fungerar bättre.

Vissa av karaktärerna är också alldeles för överdrivna. Som de tre djurliknande mördande killarna som hoppar, studsar, dreglar och slåss och som mer hade passat i någon science fiction film, eller helst i ingen film alls.
Alla de manliga lönnmördarna saknar dessutom helt känslor medan tjejerna, självklart, även känner kärlek och är lite mer humana i sitt mördande.

Filmandet är mestadels bra förutom när de ska spaca till det och göra olika slowmotion eller fast-forward effekter. Det känns som en dålig efterapning av andra filmer och ett svagt försök till att göra denna film till något den inte är.

Filmen blir dock bättre efter ett tag och vissa vändningar är spännande och i slutet av filmen är jag rätt så intresserad även om jag inte bryr mig om någon av karaktärerna särskilt mycket.
Slutet är väldigt ologiskt och ännu ett "varför?" dyker upp i mitt huvud.

Betyg: 4 av 10

Jag är så arg! Vad är det för torrisar som röstar?
2008-12-28

Såg på Körslaget igår igen och jag blev så himla arg! Har inte blivit så arg av att se på ett underhållningsprogram på väldigt länge.
Vad är det för tråkmånsar där ute i Sverige som sitter och röstar egentligen??
Jag borde ju egentligen inte få uttala mig då jag inte röstade själv men jag trodde det var givet att Timo Räisänens kör skulle vara kvar. Mest på grund av Timo Räisänen själv. Han har ju karisma, glädje och är sjukt underhållande. Nej, torrbollen Eriks kör kunde åkt istället.

Hade Timos kör hängt löst i fredags så hade de varit kvar igår. Det är jag säker på. Det är det som gör den här "hänger löst" delen utan att någon åker ut så orättvis. Då röstar ju alla som tokar på de som de tror har en risk att åka ut.

Nej, nu är Körslaget inte alls lika kul längre. Kan man inte få rösta tillbaka....snälla!!
Kate Hudson: "Jag tror inte att monogami är möjligt"
2008-12-23
Kate Hudson som just nu är aktuell på bio med kärlekskomedin My best friends girl har sagt att hon själv inte tror på monogamisk kärlek.
"Jag hamnade i denna kontroversiella diskussion en gång. Jag var gift på den tiden och jag fick frågan "tror du att monogami är möjligt?" och jag svarade "Nej, jag tror inte vi är menade att vara monogama, vi är djur."
Hon fortsätter: "Om du har den personligheten, så kommer det aldrig att försvinna för du styrs av din sexuella energi."
Samtidigt säger hon att hon aldrig kan vara i ett öppet förhållande...

Själv är jag en romantiker och tror på monogami, själsvänner och livslång kärlek.
De enda som fortfarande är tillsammans är...
2008-12-22

Emma och Magnus tror jag.
(Ja, jag pratar fortfarande om Bonde söker fru.)
De andra tror jag tyvärr är singlar nu.

Här är mina gissningar:


Om inte snabblicken på nästa avsnitt är helt konstigt ihopklippt så verkar det ju som att Magnus friar.
Det var så gulligt när Emma sa att hon aldrig har känt sig vacker i någon annans ögon så som hon gör när Magnus ser på henne (eller något liknande). Det är ju underbart!


Jag vet att en del av er tror att Hanna och Elias fortfarande är ett par. Men jag tror inte det. Jag tror att det rann ut i sanden och att Hanna tillslut avslutade det.


Jag gissar att Per har blivit dumpad av Åsa.


Peter har dumpat Wille.


Linda Isacsson är lycklig med sin man och har en väldigt söt liten dotter och nästa år inser svenska folket hur otroligt duktig hon är och röstar så att hon vinner Kristallen.