Dagens Filmer!

Inga filmer visas idag på kanal 1-6.

Dagens filmer som visas på tv recenserade av russin.nuFöljande recensioner presenteras i samarbete med FilmSmak.se och Ginza.se

Heartbreak kid
TV Sajtens betyg: (5/5)

Genre: KOMEDI
Nyinspelning av Marilyn Monroe-klassikern från 1955. Då stod Billy Wilder för regin, nu är det bröderna Farrelly.

Ben Stiller spelar Eddie, en 40-årig inbiten ungkarl som till slut säger ja till den vackra och sexiga Lila (Malin Åkerman). Men under smekmånaden i Mexiko förvandlas hans drömkvinna till en mardröm, och killen som haft svårt att binda sig inser plötsligt att han kanske har förhastat sig. Skaffa hem bröderna Farrellys hysteriska kärlekskomedi, "The Heartbreak Kid", och förbered dig på skrattfest!

Mer information: IMDB
I think I love my wife
TV Sajtens betyg: (2/5)

Genre: KOMEDI
Bestämde mig för att se I think i love my wife då Chris Rock vanligtvis är en rolig skådespelare, dessutom hade jag sett ett klipp ur trailern på Oprah då hon intervjuade Rock angående hans insatser. Vad jag dock snabbt upptäckte när jag såg filmen var att de på Oprah visade det roligaste i hela filmen, ett klipp på ungefär 3 minuter.

Filmen handlar alltså om Richard, hans fru Nikki och deras (icke) existerande sexliv och vardagliga problem som gifta par tycks uppleva efter att de skaffat barn. Filmen i sig är varken rolig eller fyndig. Den går i princip ut på att Richard träffar sin gamla ex-flickvän Brenda som han börjar sukta efter då hans äktenskap är tämligen dött.
De enda jag kan tänka mig kan uppskatta denna filmen är möjligtvis gifta par då de kanske känner igen sig i filmen. Annars skulle jag inte rekommendera den till någon så länge man inte ha lust att lägga 2 timmar på att se Chris Rock springa runt och skrika "damn niggah!"

Mer information: IMDB
The Darjeeling Limitied
TV Sajtens betyg: (1/5)

Genre: ÖVRIGT
Wes Anderson (The Royal Tenenbaums) har regisserat denna film vars handling kretsar kring bröderna Whitmans ”äventyr” i Indien dit de farit för att återknyta sitt svunna brödraskap genom att tillsammans uppleva en spirituell resa. De tre bröderna spelas av Owen Wilson, Adrien Brody och Jason Schwartzman.

Jag brukar inte sätta så mycket värde på genretaggarna filmerna får, eftersom man oftast blir besviken. I detta fall presenteras filmen som en äventyrsdramakomedi. Äventyrsmomenten i filmen är inte precis av Indiana Jones-sort och det krävs nog en väldigt medioker människa för att klassa händelserna bröderna drabbas av som ”äventyrliga”, vidare är det inte en speciellt rolig film, möjligtvis för någon med mycket torr humor. Scenerna jag drog på smilbanden under kan räknas på ett finger (Om ni ser filmen tror jag nog ni kan lista ut vilken scen jag talar om). Vad som återstår är ett mediokert drama som inte gör de annars bra skådespelarna Owen Wilson och Adrien Brody rättvisa. Handlingen griper inte tag, de små klimaxhändelserna som ska föra en berättelse framåt går obemärkta förbi, vilket lämnar oss med en film utan vare sig röd tråd, äventyr eller komik. Denna "spirituella resa" är ungefär lika spirituell och äventyrlig som att gå och handla mat på COOP.

Magplask Wes, du kan så mycket bättre.

Mer information: IMDB
30 days of night
TV Sajtens betyg: (3/5)

Genre: SKRÄCK
Josh Hartnett innehar huvudrollen i denna blodiga vampyrrulle som tar plats i en liten stad i Alaska som lagom till sin årliga månad av total avsaknad av solljus lite passande får besök av ett gäng blodsugare. Man får veta väldigt lite om dessa vampyrer som attackerar staden och man inser snart att man kommer bjudas på en film bestående av mer blodspillan än handling.

Några plus i filmen som bör nämnas är att ljussättningen är perfekt, man har lyckats sköta ljussättningen exemplariskt och samtidigt bevara känslan av mörkrets närvaro, vilket är bra då många filmer inom denna genre har en tendens att vara så mörka att man bara ser skuggor och gestalter röra sig mot en kolsvart bakgrund.

Vampyrernas snabba rapida rörelser är också en skön effekt man fått till i vissa scener.

Josh Hartnetts rollprestation som stadens beskyddande sheriff duger men är inget överdrivet märkvärdigt.

Minus för bristen på en konkret handling annan än att karaktärerna måste överleva 30 dagar innan solen går upp. Överdrivet mycket blodspillan används enligt min mening vilket för filmen farligt nära att floppa som en dålig splatterfilm. Och, kalla mig gärna stereotypisk, men när man har med vampyrer att göra vill jag se, hur mytologiskt felaktigt det än må vara, träpålar, vitlök, vigvatten och krucifix som vapen istället för traktorer, hagelgevär och yxor. Men man får väl helt enkelt vänta på Lost Boys 2: The Tribe för att få åtnjuta lite klassiska träpålade vampyrhjärtan.

Filmen funkar som tidsfördriv lika bra som vilken medioker action-skräckrulle som helst, kanske något för er att se när ni är lite trötta i huvudet och inte vill behöva tänka så mycket.

Mer information: IMDB
He was a quiet man
TV Sajtens betyg: (4/5)

Genre: DRAMA
Blanda Falling Down och One Hour Photo och du har He Was a Quiet Man. Ett amerikanskt drama skrivet och regisserat av Frank A. Cappello (No Way Back).

Bob Maconel (Christian Slater) hatar sitt jobb. Han hatar sin pompösa chef. Han hatar sitt arbetsrum. Han hatar alla arbetskamraterna. Det enda som gör att han nästan står ut med sitt jobb är Vanessa (Elisha Cuthbert), den vackraste kvinnan på kontoret vars leende kan lysa upp ett helt rum.
På lunchrasterna drömmer han om att detonera en bomb som får hela byggnaden han jobbar i att explodera och varje dag laddar han om den revolver han har i sin skrivbordslåda i ett försök att en dag klara av att använda den.

He Was a Quiet Man är ett mörkt och illavarslande drama. Genom hela filmen märker man hur ostabil Bob är och man känner att det endast är en tidsfråga innan något orsakar honom att bryta ihop. Christian Slater levererar en fascinerande karaktär, mörk men även älskvärd på sina ställen. Även i ljusare och roligare delar av filmen, när man precis börjat undra om Bob slutligen kommer att finna lyckan, märker man hur man väntar på det där lilla som ska få Bob att explodera.

Med en fascinerande karaktär och överraskande rollprestation av både Christian Slater och Elisha Cuthbert levereras en fängslande berättelse. Frank Cappello’s surrealistiska skildringar gör att det ibland känns som om du såg det som händer i filmen utifrån Bob’s paranoida och förvirrade hjärna.

He Was a Quiet Man är en mörk och annorlunda film som är lika rolig som den är obehaglig. När du sett den kommer du se den tystlåtna arbetskamraten på ditt kontor i ett helt nytt ljus.

Mer information: IMDB