Dagens Filmer!

Inga filmer visas idag på kanal 1-6.

Dagens filmer som visas på tv recenserade av russin.nuFöljande recensioner presenteras i samarbete med FilmSmak.se och Ginza.se

Shoot'em up
TV Sajtens betyg: (3/5)

Genre: ÖVRIGT
No name. No past. Nothing to lose.

SHOOT "EM UP är en fartfylld actionthriller, en rapp katt-och-råtta-lek från första till sista scenen.

På en sjaskig bakgata skjuter Mr Smith - en attraktiv och farlig man - ihjäl tre beväpnade män samtidigt som han hjälper en kvinna som håller på att föda barn. Han försöker rädda kvinnan undan våldsmännen men misslyckas. När han jagat våldsmännen på flykten och försöker ta hand om det nyfödda barnet upptäcker han precis det som han inte vill upptäcka - ett kulhål i den nyblivna mammans huvud. Smith har ingen aning om vad som pågår, men han vittrar fara. Det han precis varit med om är bara början. Smith tar hand om det nyfödda barnet och beger sig till det godhjärtade fnasket DQ som hjälper honom att ta hand om barnet. Trots att DQ inte är säker på att hon kan lita på Smith ansluter hon sig till honom i jakten på hjärnan bakom attentatet mot den födande kvinnan. Jakten tar dem till en plats som är alldeles för vidrig för att man ens ska kunna föreställa sig den: i hjärtat av stan upptäcker Smith och DQ vad som bara kan kallas för en babyfabrik. Bland de rika och mäktiga i stan finns en marknad för benmärg och spädbarnen är de som ska leverera "varan" som "försäljarna" är i behov av.

Mer information: IMDB
Hot Rod
TV Sajtens betyg: (4/5)

Genre: KOMEDI
Andy Samberg ("Saturday Night Live") spelar Rod Kimble, en stuntman med lösmustasch och en hemlig dröm, i den här sanslöst roliga och oförutsägbara komedin! Rod har aldrig lyckats genomföra ett hopp utan att vurpa. Hans familj och vänner tar honom inte på allvar. Och som om inte det vore nog använder hans styvfar Frank honom som slagpåse. Men Rod tänker inte låta sådana små petitesser hålla honom borta från sitt livs stunttrick! I övriga roller ser vi Isla Fisher ("Wedding Crashers") och Ian McShane ("Shrek den tredje"). "Hot Rod" är "väldigt, väldigt rolig från början till slut"* och når oförutsedda höjder av galenskap när Rod trotsar döden för att vinna pengar, sin drömtjej och kanske till slut även lite respekt.

Mer information: IMDB
Arn - Tempelriddaren
TV Sajtens betyg: (3/5)

Genre: ACTION
Historien om Arn och Cecilia utspelar sig i Sverige och Det Heliga Landet med ett rikt galleri av modiga riddare, mäktiga drottningar och svekfulla kungar. Det är en berättelse om krig och intriger, vänskap och svek, men också en berättelse om stor kärlek.

År 1150 föds Arn Magnusson på Arnäs gård i Västra Götaland. Han uppfostras i kloster och blir en bildad ung man och en skicklig krigare. I Cecilia möter han den stora kärleken, en kärlek som gör dem till offer för striden mellan den andliga och världsliga makten. Cecilia spärras in i kloster och Arn skickas som tempelriddare till Det Heliga Landet där kriget rasar mellan kristna och muslimer. När Arn återvänder hem måste han kämpa för sin kärlek och det som har blivit hans livsmål: att ena Sverige till ett enda rike.

Mer information: IMDB
Wrong turn 2
TV Sajtens betyg: (1/5)

Genre: ACTION
Dale Murphy hostar och producerar sin egen såpa kallad "Den ultimata överlevaren" tillsammans med sex deltagare ledda av Nina Papas. De ska tillsammans överleva i ett post-apokalyptiskt wasteland som ligger vid en avlägsen del i West Virginia. Men för deltagarna visar det sig att det inte bara är ödelandet de måste överleva utan även de som bor där. Ganska snart ställs de inför infödda, inavlade och deformerade kannibaler som bara har en plan - att brutalt stycka dem och servera dem till middag. Spelet kan börja.

Mer information: IMDB
1408
TV Sajtens betyg: (4/5)

Genre: SKRÄCK
Författaren Mike Enslin (John Cusack) har skrivit flera böcker om övernaturliga fenomen sedan hans dotter dött vid ung ålder.
När han får höra talas om rum 1408 på Dolphin Hotel i New York, betsämmer han sig för att avslöja myten kring rummet. Myten som säger att ingen gäst har checkat ut från rummet och att ingen har överlevt längre än en timme...
Det som skiljer 1408 från andra filmer i genren är att den inte ens hintar om en förklaring bakom varför just dessa hemskheter sker i just detta rum. Som den eleganta hotelldirektören förklarar (Samuel L. Jackson), det är bara ett ondskefullt rum. Man får ingen förklaring till varför alla som bott i 1408 har dött efter mindre än en timme. Man bjuds på en mardröm istället för en spökhistoria.

Baserad på en novell med samma namn av Stephen King.

Mer information: IMDB