Dagens Filmer!

Inga filmer visas idag på kanal 1-6.

Dagens filmer som visas på tv recenserade av russin.nuFöljande recensioner presenteras i samarbete med FilmSmak.se och Ginza.se

Gangster
TV Sajtens betyg: (2/5)

Genre: ACTION
Mannen bakom filmer som Rånarna och 9 Millimeter, Steve Aalam, ligger bakom den svenska filmen Gangster som nyligen gick på våra biografer.
Med sig har man lyckats få sveriges ”bad guy” Mikael Persbrandt (Beck, Dag och Natt, Alla älskar Alice) och Kjell Bergqvist (Smala Sussie, Den bästa sommaren).

Gangsters ska vara en slags svensk Gudfadern i stockholmsmiljöer. På ena sidan finns Mikael Persbrandt som maffiabossen Thomas och på andra sidan Kjell Bergqvist som polisen Kent som tillsammans med kollegan Tanya (Zara Zetterqvist) försöker komma åt maffiabossen och hans kriminella kumpaner.

Att regissören Aalam tittat alldeles för mycket på amerikanska maffiafilmer märks tydligt. Det känns som att man tagit filmer som Maffiabröder och Gudfaderntriologin och lagt i en mixer, kryddat med lite fotomodellstjejer med vapen och sedan projicerat detta i svensk Stockholmsmiljö.
Alla interiörer i filmen går i 50-talsstil. Likaså kör gangsterkillarna runt i bilar från 50-talet. Det här lurar en till en början att tro att den här filmen ska utspela sig i 50-talets Italien (bortsett då från att alla talar svenska). Men helt plötsligt dyker moderna bilar upp, mobiltelefoner, digitala minibandspelare.
Det är svårt att hänga med i svängarna i filmen och den saknar en röd tråd att följa. Många scener påminner starkt om 9-milimeter i ljussättning och kamerafilter.

Det som till en början verkade som en lovande och nyskapande svensk action-film slutar tyvärr med platt fall.

Mer information: IMDB
Beck – Den svaga länken
TV Sajtens betyg: (3/5)

Genre: ACTION
På onsdag släpps den 21:a av Beckfilmerna, Den svaga länken, på DVD. Av någon anledning valde man att först låta denna film gå upp på biograferna någon gång i våras istället för att släppa den direkt på DVD. Anledningen till detta kan bara vara att man försökt mjölka ”Beck kon” så mycket som möjligt, för någon vidare action bjuds det inte på.

Ett antal serievåldtäkter pågår runt om i Stockholm och vid en av dessa mördas en ung kvinna. Beckteamet får självklart i uppgift att lösa detta. Vid sidan av polisarbetet har en konfliktsituation byggts upp mellan Martin (Peter Haber) och Gunwald (Mikael Persbrandt) gällande den sistnämndes relation till Martins dotter.

Det är glädjande att det snart är slut på eländet. Peter Haber ser tröttare än tröttast ut när han vankar runt på tv-rutan och Persbrandts rappa One-liners har man tröttnat på för länge sedan. Den lilla ”twist” som manusförfattarna försökt att få in i filmen listar man ut redan femton minuter in i filmen. Vi får hoppas att Haber och Persbrandt ägnar sina skådespelartalanger till lite mera nyskapande och kreativa saker i framtiden.
Farväl Beck, du kommer inte saknas.

Mer information: IMDB
This is England
TV Sajtens betyg: (3/5)

Genre: DRAMA
england.jpg Det är sommaren 1983 i England. Sommarlovet närmar sig för den 12-åriga enstöringen Shaun, som inte är lika entusiastisk som sina skolkamrater över lovet då han är något av en ensamvarg utan riktiga vänner, dessutom har hans far nyligen dött i Falklandskriget. Subkulturen i 80-talets England dominerades av post-modsen, punkarna, Neo-romantikerna och skinheadsen. En dag när Shaun är påväg hem från skolan stöter han på ett gäng av de sistnämnda. Skinheadsen tar Shaun under sina vingar och plötsligt får Shauns sommarlov en dramatisk vändning och han trivs med sina nyfunna vänner, i sina nya Doc Marten-skor, Ben Sharper-tröjor och snaggade huvud. Han känner en gemenskap han aldrig tidigare fått ta del av. Allt förändras dock snart då det mycket äldre skinheadset Combo återvänder till gatan från fängelset. Han bidrar med rashat, neonazistisk ideologi, övervåld och ett psykotiskt beteende till det politiskt ointresserade skinheadgänget vilket blir omvälvande för den unga Shaun.

Shane Meadows vill med denna film fånga andan i 80-talets England, koppla det till falklandskriget, visa hur nazistpartiet BNP nästlade sig in och tog över skinheadkulturen och samtidigt redogöra de mekanismer som påverkade den fattiga och arbetslösa arbetarklassen, och han vill visa allt detta genom ögonen på en tolvårig pojke.

Håll utkik efter denna tidsdokumenterande film om denna unika epok i Englands sentida historia.

Mer information: IMDB
(1) .. 6 7 8 9 10 [11]
Nästa sida »»